Rollotop
lendvaiestarsa
Lendvai és Társa Uszodetechnika
Telefon és e-mail cím

Bukóéles, félfeszített viztükrű medence. Minimál stílusú kerti medence Rollotoppal fedve
rolologo.png

Milyen medencét válasszak?

Ha Ön most tervezi első medencéje építését, érdemes megismernie a különböző medencetípusokat, az építésükkel és fenntartásukkal járó előnyöket és az esetleges hátrányokat valamint a típusok költség-vonzatait.
Döntenie kell arról, hogy épületen belüli vagy kerti medencét szeretne; gyorsan megépíthető, előregyártott üvegszálas - kerámia medencét, vagy hagyományos, technológiával, vasbetonból építettet.

Fóliaburkolatos medence

folias_medence.png

Csempés vagy mozaikburkolatú medence

csempes_medence.png

Előre gyártott Nautilus medence

keramia_medence.png

Süllyesztett víztükrű medence

sullyesztett_viztukor.jpg

Feszített víztükrű medence

feszitett_viztukor.png

Bukóéles medence

bukoeles_medence.jpg


Medenceépítő tevékenységünk 

Főleg vasbetonból épített (monolit vagy zsaluköves) úszómedencék tervezésével, technológiai kivitelezésével foglalkozunk.  A zsalukőves szerkezetű medencéket vízzáró ALKOR fóliával burkoljuk, míg a monolit vasbeton-szerkezetű, csempével vagy mozaikkal burkolt medencékhez kiváló minőségű burkoló- anyagot és burkoló szakembert biztosítunk. Vállaljuk régi, repedt, szivárgó betonmedencék felújítását, fóliaburkolását is a medencegépészet teljes vagy részleges felújításával együtt. A kivitelezés meggyorsítása és egyszerűsítése érdekében kínáljuk a NAUTILUS poliészter előregyártott medencéket, melyeket  egy előkészített sík betonalapra a szállítójármű darujával emelnek be, és ezt követően egy hét alatt készreszerelhetők. 

Melyik medencére kell építési engedély?

A közösségi medencék- függetlenül a medence méretétől- kivétel nélkül építési engedély kötelesek, és szigorúbb szabályok vonatkoznak rájuk, mint a magán használatú úszómedencékre.  Egy társasház vagy lakópark, egy panzió medencéje már kis-közösségi medencének számít, és építési engedély köteles, akkor is, ha kisebb méretű, mint egy, csak bejelentés köteles magán-használatú úszómedence.  

A magán-medencéknél a medence méreteitől függ, hogy építési engedély köteles-e vagy sem.

A legújabb építési jogszabályok szerint az 1,5 méternél nem mélyebb és 50 m3 víztérfogatot meg nem haladó magán- medencék  építését bejelenteni sem kell. E méret fölött építési engedély kötelesek a magán úszómedencék.

Cégünk mind a magán-medencéknél, mind az úgynevezett kis-közösségi medencéknél -díjazás ellenében- vállalja az építési engedélyezési terv elkészítését és az engedélyeztetést.

A családi vagy társasházzal egyidőben épülő bel- és kültéri medencék tervezését a házat tervező építész végzi, akivel a tervezés folyamán ingyenesen konzultálunk, és tanácsot adunk műszaki kérdésekben. Bonyolult gépészettel, uszoda és légtechnikával felszerelt  családiházak  uszodagépészeti kiviteli terveit díjazás ellenében készítjük el.