Rollotop
lendvaiestarsa
Lendvai és Társa Uszodetechnika
Telefon és e-mail cím

Rozsdamentesacél medence szolár rolóval2 Zodiac VORTEX 1, 3 és 4 takarító-robotok
 

rolologo.png

    Cégtörténet

 

1994-ben, egyéni vállalkozóként kezdtem importálni az ausztrál Clearwater cég sósvizes vízkezelő berendezéseit, melyek akkor még újdonságnak számítottak  a hazai uszodatechnikában. Mint a cég kizárólagos képviselője, sok medencetulajdonost,  de -sajnos- csak kevés céget győztem meg a sós-vizes , többek által csak "vegyszermentesnek" nevezett vízkezelés hasznosságáról. A cégek , jól jövedelmező klór- és egyéb vegyszer-eladásaik miatt, akkor még ellenérdekeltek voltak az új technológia elterjesztésében. Mára már nyilvánvaló vált a klórozók vagy só-bontók hasznossága. A Clearwater céget felvásárló ZODIAC cég képviselőjeként  cégünk továbbra is forgalmazza korszerű típusaikat.

Öt éves medencés tapasztalattal, 1999 őszén édesapám részvételével alapítottam meg  A Lendvai és Társa Kft -t úszómedencék építése, vízgépészeti tervezése és kivitelezése, valamint a Clearwater berendezések kereskedelme céljából.

A magánúszómedencék építése mellett már az alapításkor elkezdtük a medencetakaró rolók fejlesztését és kivitelezését. Első beltéri úszómedencénket már rolós medencetakarással felszerelve adtuk át 1999 végén. A lamellákat- hazai alapanyagokból- saját magunk gyártottuk.

A sürüsödő feladatok ellátásához régi kollégám, Wippelhauser István medenceszerelő, fóliázó vállalkozó 2002. májusában 50% tulajdonrész vásárlásával betársult a cégbe, s azóta együtt vezetjük a vállalkozást.

2002. júniusától 5 fősre bővült cégünk telephelyet bérelt Solymáron, ahol egy belga céggel kooperációban megkezdtük kiváló minőségű medencetakaró rolóik konfekcionálását és hazai forgalmazását. Közben folytattuk az igényes - csempés, mozaikos és fóliaburkolatú - úszómedencék kivitelezését is, melyeket sok esetben rolós takarással együtt adtunk át. 

2006. végétől telephelyünket duplájára bővítettük, a létszámot is 9-10-főre növeltük, és elkezdtük Rolldeck márkanevű, 2010. májusától Rollotop® névre átkeresztelt, saját fejlesztésű csévélőtengelyeink gyártását. A csévélőket továbbra is az európai csúcsminőséget képviselő, belga import lamellákkal szereljük fel, melyeket műhelyünkben konfekcionálunk méretre. .

Az elmúlt 12 évben több, mint 20000m2 vízfelületet fedtünk le redőnylamellás vagy más néven rolós  medencetakarással. Az átlagos takarás-méret 30-60m2 volt. A strand és termál-medencékre azonban  készítettünk  egyedi tervezésű és kivitelezésű, 150-400 m2 felületű medence-redőnyöket is.

A Rollotop® medencetakaró rolókat Ausztriába, Németországba, Romániába és Szlovákiába exportáljuk. Nemcsak hazai és külföldi magán megrendelőink, hanem magyar, német, osztrák és szlovák viszonteladó partnereink is igazolják gyártmányaink minőségét és megbízhatóságát. 

A rolós medencetakarók gyártása és telepítése mellett medenceépítő tevékenységünket is folytatjuk, és a ZODIAC vízfertőtlenítők, hőcserélők, légkezelők és medenceporszívók márka-kereskedelmével stabil résztvevői vagyunk a hazai uszodatechnikai piacnak.

 

 

          Lendvai Zoltán
ügyvezető igazgató, társtulajdonos