Rollotop
lendvaiestarsa
Lendvai és Társa Uszodetechnika
Telefon és e-mail cím

Zodiac Tri és pH perfect készülékek felszerelve
rolologo.png

Gépészeti szerelés

Ötven évvel ezelőtt a strand- és magán-medencék többségét még az ú.n. töltő-ürítő rendszerrel üzemeltették.  ( A friss vízzel feltöltött medencét a napsugárzás melegítette fel. Egy-két hét múlva a fürdőzők által elszennyezett vizet leürítették, ellocsolták, majd a medencét újra feltöltötték.) Többnyire csak a sportlétesítményeket és a télen is üzemelő fürdőket látták el vízforgató, szűrő berendezésekkel. Azóta a vízforgatás, szűrés, fertőtlenítés technikája széles körben elterjedt, sőt a közösségi használatú medencéknél kötelezővé vált.

Ma már az  építési engedély köteles  magán-medencéknél is megköveteli az építési hatóság a vízforgatást az ivóvízzel való takarékoskodás jegyében. Állandó vízforgatással és vízfertőtlenítéssel ( csak a párolgással és szűrő-tisztítással elveszített vízet pótolva)  minimum egy évre, de sokszor két-három évre is meg tudjuk őrizni, és fürdésre alkalmas állapotban tartani úszómedencénk vizét.

A modern uszoda-gépészet, más szóval uszodatechnika az utóbbi évtizedekben óriási fejlődésen ment keresztül. Az igények növekedésével, az élményfürdők és a wellness elterjedésével új ágai fejlődtek ki. Ezért külön szakági  gyártó és szerelő cégek specializálódtak a különböző területek kiszolgálására.

A gépészeti szerelés szakágai (fajtái)

  • vízszűrés-forgatás
  • vízfertőtlenítés (közkeletű nevén: vegyszerezés)
  • vízfűtés
  • medencetakarítás
  • medencevilágítás
  • élmény-berendezések
  • medencetér párátlanítás, mely részben gépi eszközökkel, részben a vízfelület letakarásával történik.

Az utolsó pont már átvezet  az uszodatechnika új, önálló ágát képező medence-fedések, takarások világába.

Cégünk  minden gépészeti részterületen dolgozik, ezek szintézisét valósítja meg az igényes kivitelű magán-medencék építésénél.